Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοίωση κερδών σε Wall και ευρωαγορές

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες αφυπνίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά η υπενθύμιση των προβλημάτων των ευρωτραπεζών και τάσεις αφομοίωσης κερδών μετά από 4 ανοδικές εβδομάδες, προκαλούν ελαφρά διόρθωση στην Wall.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες αφυπνίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Wall Street, αλλά η νέα υπενθύμιση των προβλημάτων των ευρωτραπεζών και τάσεις αφομοίωσης κερδών μετά από τέσσερις εβδομάδες ανόδου, επιφέρουν ελαφρώς πτωτικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς στις 10.854 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 1.147 μονάδες, ο Nasdaq 0,13% στις 2.377 μονάδες. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με μίνι-ράλι σχεδόν 2% την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

Η έλλειψη σημαντικών στατιστικών ανακοινώσεων συνηγορεί στις ήπιες διακυμάνσεις, αλλά πάντως αναλυτές αναφέρουν ότι η απουσία έντονων τάσεων ρευστοποίησης κερδών αποτελεί καλό σημάδι.

Το στατιστικό ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει αυτή την εβδομάδα η τελική ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ β' τριμήνου, που θα κοινοποιηθεί την Πέμπτη.

Σήμερα η συνεδρίαση είναι «ελαφριά» από μακροοικονομικές ειδήσεις, αλλά πλούσια σε επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Southwest Airlines (-3%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την AirTran Holdings (+55%) σε μια συμφωνία που αποτιμά την δεύτερη στα περίπου 1,4 δισ. δολάρια.

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου Wal-Mart Stores (+0,8%) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά για την νοτιοαφρικανική Massmart Holdings.

Ο κολοσσός των καταναλωτικών προϊόντων Unilever (+1,9%) ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Alberto Culver (+18%) προς 3,7 δισ. δολ. σε ρευστό

Κατά τα λοιπά από το μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της 2,3% Cal-Maine Foods ενισχύεται 2,31% μετά την ανακοίνωση επιστροφή σε κερδοφορία κατά το οικονομικό α΄τρίμηνο.

Η υποβάθμιση της Anglo Irish Bank από την Moody’s επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και ασκεί πιέσεις στις τράπεζες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,45% στις 5.573,42 μονάδες, ο DAX 0,31% στις 6.278,89 μονάδες, ενώ ο CAC 0,43% στις 3.766,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v