Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό "γύρισμα" στην Wall λόγω macro

Εσβησαν τις αρχικές μεγάλες απώλειες και κινούνται με μικτά πρόσημα οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, μετά από θετικές στατιστικές εκπλήξεις για την αμερικανική οικονομία. Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις ευρωαγορές.

Εσβησαν τις αρχικές μεγάλες απώλειες και κινούνται με μικτά πρόσημα οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από ορισμένες θετικές μακροοικονομικές εκπλήξεις για τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 10.752 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,10% στις 1.135 μονάδες, ο Nasdaq 0,69% στις 2.350 μονάδες. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με συγκρατημένες απώλειες.

Η Wall Street άνοιξε πτωτικά μετά την ανακοίνωση αναπάντεχης αύξησης στον εβδομαδιαίο αριθμό των νεων ανέργων, ανατρέποντας τις ευχάριστες εκπλήξεις των προηγούμενων εβδομάδων στην αμερικανική ανεργία.

Στη συνέχεια ωστόσο, το στατιστικό μέτωπο επεφύλασσε και θετικές εκπλήξεις. Οι μεταπωλήσεις οικιών αυξήθηκαν 7,6% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ελαφρώς περισσότερο απ’όσο αναμενότακ, ενώ ο προγνωστικός δείκτης οικονομικής δραστηριότητας leading indicator βελτιώθηκε ανέλπιστα 0,3% τον Αύγουστο.

Στην Ευρώπη η στατιστική εικόνα ήταν δυσμενής, με την ανακοίνωση του δείκτη PMI υπηρεσιών και μεταποίησης, που σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο 2008, αλλά και την συρρίκνωση 1,2% του ιρλανδικού ΑΕΠ.

Οι ειδήσεις λειτούργησαν ως έναυσμα ρευστοποιήσεις κερδών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αρκετά των οποίων θεωρούνται τεχνικώς «υπεραγορασμένα» και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,09% χαμηλότερα στις 5.547,08 μονάδες, ο DAX 0,38% στις 6.184 μονάδες, ο CAC 0,65% στις 3.710 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό τοπίο στην Wall Street, ξεχωρίζει η επί μακρόν αναμενόμενη υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας της Blockbuster Inc. η μετοχή της οποίας βούλιαξε έως 30%.

Η McDonald’s υποχωρεί ελαφρώς, ενώ ανακοίνωσε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 11% στα 61 σεντς ανά μετοχή.

Ο τίτλος της Bed Bath & Beyond Inc. αντιδρά με άνοδο 4,4% στην ανακοίνωση τριμηνιαίων κερδών και εσόδων.

Η μετοχή της Bionovo εκτινάσσεται 67% μετα τις θετικές εξελίξεις για σκεύασμά της σχετικό με την εμμηνόπαυση.

Η Red Hat ενισχύεται 6% μετά την αύξηση κερδών 20% στο τελευταίο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v