Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά σε πτωτική τροχιά η Wall Street

Οι ανησυχίες της Fed για την ανάπτυξη, η πτώση των τιμών κατοικιών σε χαμηλό 6ετίας και η βουτιά της τεχνολογικής Adobe, επαναφέρουν αρνητικά πρόσημα στην Wall Street. Διορθωτική συνεδρίαση και στις ευρωαγορές.

Οι φόβοι που εξέφρασε η αμερικανική κεντρική τράπεζα Fed για επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης και αποπληθωρισμό ωθούν τους επενδυτές στο «καταφύγιο» του χρυσού, που προσεγγίζει τα 1.300 δολάρια, και επαναφέρουν επιφυλακτικές διαθέσεις στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 10.730 μονάδες, ο S&P 0,49% στις 1.134 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,8% στις 2.330 μονάδες, με επιβάρυνση από την βουτιά 26% της Adobe Systems.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με επιφυλακτικά ανοδικές τάσεις, αλλά τα αρνητικά πρόσημα επικράτησαν μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά ακινήτων.

Οι τιμές των κατοικιών στην αμερικανική αγορά μειώθηκαν 0,5% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο και 3,3% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας FHFA. Διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτή, υποτονική εικόνα, όταν η Federal Reserve δήλωσε ότι είναι έτοιμη για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, για να τονωθεί η ανάπτυξη. Η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε επίσης χθες ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός για ένα διαστημα.

Ανάλογες υπόνοιες για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της χρηματοπιστωτικής ρευστότητας, δημιούργησε σήμερα και η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η General Mills κινείται θετικά μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Adobe Systems υποχωρει κάθετα καθώς τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Κέρδη 1% και πλέον αποκομίζει ο τίτλος της Microsoft μετά την απόφαση αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος στα 16 σεντς από 13 σεντς.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αναλυτικά ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,44% στις 5.551,91 μονάδες, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 με απώλειες 1,08% στις 6.208,33 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,3% στις 3.735,05 μονάδες.

Μικτή ήταν η εικόνα στο κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός εξακολουθεί να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στο Λονδίνο εκτινάσσεται το απόγευμα στα 1.296,50 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v