Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall εν αναμονή της Fed

Σταθεροποίηση επικρατεί στην Wall μετά τα χθεσινά κέρδη και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed. Στήριξη από την αύξηση 10% στα νεόδμητα. Κέρδη ευρωαγορών μετά τις δημοπρασίες Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ελλάδας.

Τάσεις σταθεροποίησης, μετά τα δυναμικά χθεσινά κέρδη επικρατούν στην Wall Street.

Η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση 10% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών δημιουργεί θετικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου το ενδιαφέρον είναι πάντως συγκεντρωμένο στην συνεδρίαση της Federal Reserve για την πιστωτική πολιτική.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 10.744 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.141 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,26% στις 2.349 μονάδες.

Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 10,5% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με την μεγαλυτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2009, ενώ και οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 1,8%. Τα στοιχεία δημιουργούν πολλές ελπίδες σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων, μετά την «βουτιά» που ακολούθησε την λήξη των φορολογικών κινήτρων αγοράς κατοικίας.

Το γεγονός της ημέρας είναι η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών θεωρούν δεδομένο ότι η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά, αλλά αρκετοί επενδυτές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα θα σηματοδοτήσει ότι θα ακολουθησει δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης, για να βελτιωθεί περισσότερο η ρευστότητα στο πιστωτικό σύστημα.

Από το επιχειρηματικό μετωπο, αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των εταιριών ConAgra, AutoZone και Carnival.

Ο τίτλος της Nokia υποχωρεί 2,73% μετά την ανακοίνωση καθυστέρησης στην κυκλοφορία του smartphone N8.

Στο Μιλάνο, ο τίτλος της UniCredit υποχωρεί 1% μετά τις φήμες επικείμενης παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Alessandro Profumo.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τόνωση από την καλή επενδυτική υποδοχή των εκδόσεων ομολόγων σε Ιρλανδία, Ισπανία και Ελλάδα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,55% στις 5.634 μονάδες, ο DAX 0,61% στις 6.332 μονάδες, ενώ ο CAC 0,65% στις 3.820 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v