Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα χειρότερα πέρασαν για τη διεθνή οικονομία

Η διεθνής οικονομία έχει ξεπεράσει την κρίση και έχει σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Το 66% των ερωτηθένων θεωρεί πιθανή την ελληνική χρεοκοπία (από 73% στην προηγούμενη).

Τα χειρότερα πέρασαν για τη διεθνή οικονομία
Τρεις στους πέντε διεθνείς επενδυτές εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία έχει ξεπεράσει την κρίση και έχει σταθεροποιηθεί,δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η οικονομία με τις περισσότερες πιθανότητες χρεοκοπίας, αν και το ποσοστό των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg, που θεωρεί πιθανή την ελληνική χρεοκοπία, μειώθηκε στο 66% από 73% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση του Bloomberg συμμετείχαν 1.408 επενδυτές, αναλυτές και traders που είναι παράλληλα και συνδρομητές του πρακτορείου. Το γενικό συμπέρασμα ως προς την πορεία της διεθνούς οικονομίας είναι πως σταθεροποιείται μεν, αλλά λίγοι εκτιμούν ότι ανακάμπτει, ενώ μόνο ένας στους έξι προβλέπει επέκτασή της.

Ως προς τη διαχείριση των κεφαλαίων τους, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση του Bloomberg τάσσονται υπέρ πιο συντηρητικής τάσης. Οι μετοχές εξακολουθούν να είναι η υπ’ αριθμόν ένα τοποθέτηση και το 36% των ερωτηθέντων προβλέπει ότι οι τοποθετήσεις σε μετοχές θα προσφέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις από άλλες τοποθετήσεις μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο S&Ρ 500 θα ενισχυθεί μέσα στους επόμενους 6 μήνες (έναντι 28% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 35% προβλέπει ότι οι δείκτες Euro Stoxx 50 και FTSE 100 επίσης θα κινηθούν ανοδικά στο εξάμηνο.
 
Τα κρατικά ομόλογα θεωρείται ότι θα είναι η χειρότερη τοποθέτηση από πλευράς αποδόσεων μέσα στον επόμενο χρόνο. Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (από 36% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) προβλέπει αρνητική πορεία στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Επίσης, το real estate εκτιμάται ότι θα προσφέρει φτωχές αποδόσεις το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v