Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Τεχνολογική" άνοδος στη Wall Street

Τα μεγέθη τριμήνου των Research In Motion και Oracle "αρέσουν" στη Wall Street που ενισχύεται με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, παρά την ενίσχυση του πληθωρισμού τον Αύγουστο. Πτωτικό γύρισμα στις ευρωαγορές. 

Τα μεγέθη τριμήνου των Research In Motion και Oracle "αρέσουν" στη Wall Street που ενισχύεται με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, παρά την ενίσχυση του πληθωρισμού τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο την Πέμπτη η Research In Motion, κατασκευάστρια εταιρία του Blackberry, εμφάνισε ισχυρή αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα β' τριμήνου, με τη μετοχή να ενισχύεται πλέον του 6%

Παράλληλα, η Oracle ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση των κερδών τριμήνου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς, με τον τίτλο να ενισχύεται πλέον του 4%. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ανακοινώθηκε ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με τον δείκτη τιμών να διαμορφώνεται στο 1,1% σε ετήσια βάση, με άνοδο κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις. 

Επιπλέον, σε χαμηλό 13 μηνών, στις 66,6 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο έναντι 68,9 μονάδες τον Αύγουστο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.595 μονάδες με άνοδο 0,21%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει σημαντικά κέρδη 0,70%, στις 2.319 μονάδες. Άνοδος 0,45% για τον S&P 500, στις 1.130 μονάδες.

Μικρές απώλειες στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 5.536 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,08% στις 3.733 μονάδες. Πτώση 0,20% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.237 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v