Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή σκηνικού στη Wall Street

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά την αρχική πτώση, με τα στοιχεία της μεταποίησης να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street παρά την απροσδόκητα μεγάλη πτώση του δείκτη μεταποίησης Empire στις ΗΠΑ. Ανακάμπτει το δολάριο από το χαμηλό 15 ετών έναντι του γεν. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η πτώση στο 4,1 το Σεπτέμβριο έναντι 7,1 τον Αύγουστο του δείκτη μεταποίησης Empire την ώρα που αναλυτές ανέμεναν άνοδο στο 8, προκάλεσε την ανησυχία των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Στον αντίποδα, η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 0,2%, εντός των εκτιμήσεων ενώ οι τιμές εισαγωγών έτρεξαν με ρυθμό 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινείται ανοδικά 3% και πάνω από 85 γεν μετά την πρωινή παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια προκειμένου να χαλιναγωγήσει την άνοδο του γεν.

Πέραν της σημαντικής ανόδου του δολαρίου στις ΗΠΑ διατηρούνται οι φήμες για ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης από την Κεντρική Τράπεζα με την Goldman Sachs να προβλέπει ότι η Fed θα υποχρεωθεί να αγοράσεις ομόλογα της τάξεως των 1 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές υποχωρεί 1,4% στα 75,72 δολ./βαρέλι.

Στη Wall, o Dow ενισχύεται μόλις 0,23% στις 10.551μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,1% στις μονάδες και τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,3% στις 2.297 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,21% στις 5.555,56 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 0,22% στις 6.261,87 μονάδες και στο Παρίσι o CAC 40 χαμηλότερα 0,5% στις 3.755,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v