Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έως τη ...Wall η ώθηση από Κίνα και Βασιλεία

Κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τη συμφωνία στη Βασιλεία για τις τράπεζες να τονώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τη συμφωνία στη Βασιλεία για τις τράπεζες να τονώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα, διατηρείται το τραπεζικό ράλι στις αγορές, καθώς τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, αλλά και η συμφωνία που σφραγίστηκε στην Βασιλεία για τους νέους κεφαλαιουχικούς κανόνες των τραπεζών, δημιουργούν διάθεση ανάληψης επενδυτικού κινδύνου, με αποτέλεσμα ενίσχυση του ευρώ και του πετρελαίου και την παράλληλη υποχώρηση των τιμών στην αγορά ομολόγων.

Η συμφωνία στην Βασιλεία για τους νέους κεφαλαιουχικούς κανόνες των τραπεζών, αφενός είναι λιγότερο σκληρή από όσο ανέφεραν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου το τελευταίο διάστημα, αφετέρου δίνει μεγάλη περίοδο προσαρμογής (8 ετών) στον τραπεζικό κλάδο.

Επιπλέον, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη (ΗΠΑ και Κίνα) είναι θετικά και δίνουν την εικόνα διατήρησης της αναπτυξιακής πορείας. Σήμερα, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε διπλασιασμό των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της ευρωζώνης κατά το 2010 με τον Olli Rehn να τονίζει ότι η ευρωζώνη βρίσκεται "ξεκάθαρα σε δρόμο ανάκαμψης".

Στη Wall, ο δείκτης Dow ενισχύεται  0,7% στις  10.533 μονάδες, ο S&P με κέρδη  0,95% στις 1.120 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 1% στις 2.265 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v