Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Bank προβλημάτισε τη Wall

Ήπια κέρδη στη Wall, με την είδηση ότι η Deutsche Bank προχωρά σε πώληση μετοχών 9 δισ. ευρώ να περιορίζει τις ορέξεις των αγοραστών, επαναφέροντας τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η είδηση ότι η Deutsche Bank προχωρά σε πώληση μετοχών 9 δισ. ευρώ περιόρισε τις ορέξεις των αγοραστών στη Wall, επαναφέροντας τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.  


Η είδηση περιόρισε σημαντικά τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς, που ωστόσο έκλεισε σε θετικό έδαφος χάρη στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η γερμανική τράπεζα διερευνά το ενδιαφέρον επενδυτικών τραπεζών για τη διαχείριση πώλησης "πακέτου" μετοχών έως 9 δισ. ευρώ, για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της.

"Πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική τράπεζα που θα χρειαστεί να αυξήσει τα κεφάλαιά της", σχολίαζε νωρίτερα ο Peter Boockvar, αναλυτής της Miller Tabak, για το CBS.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε τελικώς κατά 0,27% στις 10.415 μονάδες, ο S&P 0,48% στις 1.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,33% στις 2.236 μονάδες.

Μετά και τα ανέλπιστα ευχάριστα μεγέθη της περασμένης εβδομάδας για τους νέους ανέργους, ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε κατά 27.000, τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι η κατάσταση στην κρίσιμη αγορά εργασίας δεν είναι τόσο δραματική.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε συρρίκνωση στο εμπορικό έλλειμμα Ιουλίου στα 42,78 δισ. δολάρια.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν τραπεζικοί τίτλοι, με τις μετοχές των Bank of America και J.P. Morgan Chase να ενισχύονται πάνω από 2%.

Η μετοχή της Goldman Sachs αντέδρασε με άνοδο 2%, παρά το πρόστιμο των βρετανικών Αρχών στο πλαίσιο της έρευνας για απάτη στην υπόθεση Abacus.

Ο τίτλος της ARM Holdings εμφάνισε κέρδη άνω του 5% μετά την ανακοίνωση κυκλοφορίας υψηλής ποιότητας μικροεπεξεργαστή.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης το ADR της Εθνκής υποχωρούσε 2,45%, στα 2,41 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραφε άνοδο 1,39% στα 3,65 δολάρια. Πτώση 0,45% για το δικαίωμα της , στα 24,29 δολάρια.

Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1,19% στις 5.494,16 μονάδες, ο DAX 0,93% στις 6.221,52 μονάδες, ενώ ο CAC 1,22% στις 3.722,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v