Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες απώλειες στην Wall

Πτώση στη Wall μετά το +2,9% της προηγούμενης εβδομάδας και την αργία της Δευτέρας. Οι πιέσεις στις ευρωτράπεζες δίνουν το "σύνθημα" τις διόρθωσης, ενώ κυριαρχούν οι διοικητικές αλλαγές σε μεγάλες εισηγμένες.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το +2,9% της προηγούμενης εβδομάδας και την αργία της Δευτέρας.

Οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες δίνουν το «σύνθημα» τις διόρθωσης, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθενται οι σημαντικές διοικητικές αλλαγές σε μεγάλες εισηγμένες του πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 10.364 μονάδες, ο S&P 0,92% στις 1.094 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,8% στις 2.215 μονάδες.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue chips απεκόμισε κέρδη 1,2% την Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα με άνοδο 2,9%, μετά τις τρείς συνεχόμενες ζημιογόνες εβδομάδες που είχαν προηγηθεί.

Δημοσίευμα ότι οι 10 μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν 105 δισ. ευρώ σε φρέσκα κεφάλαια για τους νέους εποπτικούς κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες και άσκησε πιέσεις στις ευρωαγορές.

Στην Wall Street σήμερα, όπως και στην υπόλοιπη εβδομάδα, δεν έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις, και αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα επιχειρήσουν να αφομοιώσουν την μεταβλητότητα των πρόσφατων συνεδριάσεων.

Για την ώρα, οι επενδυτές αφομοιώνουν τις κορυφαίες διοικητικές ανακατατάξεις που ανακοινώθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Η μετοχή της βρετανικής Barclays κινήθηκε με πτώση 3,1% στο Λονδίνο και υποχωρεί και στη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός Robert Diamond θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος.

Ο τίτλος της HSBC αντέδρασε θετικά στην είδηση ότι ο πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού, Stephen Green, θα αποσυρθεί για να αναλάβει θέση στην βρετανική κυβέρνηση.

Με άνοδο 5,2% αντιδρά η μετοχή της Oracle στην είδηση ότι προσέλαβε τον Mark Hurd της Hewlett-Packard.

Στις διεθνείς αγορές, οι κεντρικές τράπεζες της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας κράτησαν αμετάβλητη πιστωτική πολιτική. Στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας κυριάρχησαν τα αρνητικά πρόσημα.

Στις ευρωαγορές, οι τραπεζικές πιέσεις και η ανακοίνωση αναπάντεχης μείωσης στις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες ασκεί πιέσεις και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση ΄0,58% στις 5.407,02 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,6% στις 6.117 μονάδες, ενώ ο CAC 1,11% χαμηλότερα στις 3.643,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v