Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

De La Rue: Νοθεία στο χαρτί για χαρτονομίσματα

Κάθετη πτώση 9% υπέστη η μετοχή της De La Rue, μετά την ανακοίνωση της εσκεμμένης νόθευσης στην ποιότητα του χαρτιού εκτύπωσης τραπεζογραμματίων.

De La Rue: Νοθεία στο χαρτί για χαρτονομίσματα
Κάθετη πτώση 9% υπέστη η μετοχή της De La Rue, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας εκτύπωσης χαρτονομισμάτων ότι τα κέρδη α΄εξαμήνου θα είναι μειωμένα κατά τουλάχιστον 35 εκατ. στερλίνες, εξαιτίας εσκεμμένης νόθευσης στην ποιότητα του χαρτιού εκτύπωσης.

Η βρετανική De La Rue, που είναι η ισχυρότερη επιχείρησης εκτύπωσης τραπεζογραμματίων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι «ορισμένοι εργαζόμενοι της επιχείρησης εσκεμμένα παραποίησαν τα τεστ αξιολόγησης συγκεκριμένης ποιότητας χαρτιού, που απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό πελατών.»

Το Δ.Σ. της εταιρίας σταμάτησε τις αποστολές του παραποιημένου χαρτιού αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την απάτη, αλλά πάντως οι αναλυτές είναι βέβαιοι ότι η νοθεία της ποιότητας χάρτου θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην εταιρία με αμαύρωση της φήμης της.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναθέσει σε αποστολή στην De La Rue, που περιλαμβάνει και κυβερνητικούς αξιωματούχους, την διερεύνηση του ζητήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v