Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall Street λόγω απασχόλησης

Η ανακοίνωση ευνοϊκών μεγεθών στην απασχόληση διασκεδάζει τους φόβους διπλής ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη και στηρίζει την Wall Street σε κέρδη επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση ευνοϊκών μεγεθών στην απασχόληση στηρίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο σε κέρδη επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση, καθώς διασκεδάζει τους φόβους διπλής ύφεσης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Η ανακοίνωση, στη συνέχεια υποτονικών μεγεθών από τον κλάδο υπηρεσιών περιορίζει την άνοδο στην Wall Street, που πλησίασε αρχικά το 1,5%.

Πάντως τα πρόσημα παραμένουν θετικά και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 10.385 μονάδες, ο S&P 0,74% στις 1.098 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,86% στις 2.218 μονάδες.

Μετά από μια σειρά ανέλπιστα ευνοϊκές ανακοινώσεις για την κατάσταση της βιομηχανίας, της αγοράς ακινήτων αλλά και της απασχόλησης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανητη, σήμερα ανακοινώθηκε μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στις θέσεις εργασίας (κατά 54.000).

Τα πρόσφατα αυτά μεγέθη διασκεδάζουν τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε διπλη υφεση.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης υπηρεσιών ISM διολίσθησε στο 52,4 τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, έναντι 53,2 που περίμεναν οι αναλυτές και 54,3 στον προηγούμενο μήνα.

Στην συνέχεια, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ατλάντα θα παραθέσει ομιλία για την οικονομία.

Μετά το μίνι ράλι της Τετάρτης, η Wall Street έκλεισε και χθες με κέρδη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντέδρασαν πολύ θετικά και στα σημερινά ευνοϊκά στατιστικά και μετέτερεψαν την πρωινή ήπια άνοδο σε μίνι ράλι το απόγευμα.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,06% στις 5.428 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,83% στις 6.134 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,12% στις 3.672 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v