Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στην Wall μετά το σερί ανόδου

Απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και την χθεσινή αργία. Στο επίκεντρο οι διοικητικές αλλαγές μεγάλων εισηγμένων του πλανήτη. Αρνητικά πρόσημα σε Ασία, Ευρώπη.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν μετά την αργία της Δευτέρας, με το επίκεντρο στις διοικητικές αλλαγές μεγάλων εισηγμένων του πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,5% στις 10.394 μονάδες, ο S&P 0,62% στις 1.097 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,4% στις 2.224 μονάδες.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας.

Ο δείκτης Dow των αμερικανικών blue chips απεκόμισε κέρδη 1,2% την Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα με άνοδο 2,9%, μετά τις τρείς συνεχόμενες ζημιογόνες εβδομάδες που είχαν προηγηθεί.

Σήμερα, όπως και στην υπόλοιπη εβδομάδα, δεν έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις, και αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα επιχειρήσουν να αφομοιώσουν την μεταβλητότητα των πρόσφατων συνεδριάσεων.

Για την ώρα, οι επενδυτές αφομοιώνουν τις κορυφαίες διοικητικές ανακατατάξεις που ανακοινώθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Η μετοχή της βρετανικής Barclays κινείται με πτώση 3,1% στο Λονδίνο και υποχωρεί και στη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός Robert Diamond θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος.

Ο τίτλος της HSBC αντιδρά θετικά στην είδηση ότι ο πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού, Stephen Green, θα αποσυρθεί για να αναλάβει θέση στην βρετανική κυβέρνηση.

Με άνοδο 5,2% αντιδρά η μετοχή της Oracle στην είδηση ότι προσέλαβε τον Mark Hurd της Hewlett-Packard.

Στις διεθνείς αγορές, οι κεντρικές τράπεζες της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας κράτησαν αμετάβλητη πιστωτική πολιτική. Στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας κυριάρχησαν τα αρνητικά πρόσημα.

Στις ευρωαγορές, η ανακοίνωση αναπάντεχης μείωσης στις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες ασκεί πιέσεις και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,78% στις 5.396 μονάδες, ο DAX 0,71% στις 6.111 μονάδες, ενώ ο CAC 1,24% στις 3.639 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v