Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανήλθαν οι ανησυχίες για τις τράπεζες

Απώλειες σημείωσε η Wall Street με αφορμή τις νέες ανησυχίες που εκφράζονται για την ευρωστία των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά από σχετικό δημοσίευμα της WSJ. "Ελαμψε" ο χρυσός. Πτώση στις ευρωαγορές.

Απώλειες σημείωσε η Wall με αφορμή τις νέες εντονότερες ανησυχίες που εκφράζονται για την ευρωστία των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά από δημοσίευμα της WSJ, που εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των stress test.

H αμερικανική εφημερίδα σε σημερινό της δημοσίευμα χαρακτηρίζει τα stress test που πραγματοποίησαν οι ευρωπαικές τράπεζες αναξιόπιστα καθώς πολλές από αυτές δεν αποκάλυψαν την πραγματική τους έκθεση σε κρατικά ομόλογα.

«Όπως την προηγούμενη εβδομάδα το ποτήρι εμφανιζόταν μισογεμάτο αυτή εμφανίζεται μισοάδειο» σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, συμπληρώνοντας ότι «στην Ευρώπη οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην πορεία των οικονομιών και σε πιθανά νέα δημοσιονομικά μέτρα».

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 24 από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones κατέγραφαν απώλειες. Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν οι American Express, Home Depot,, Bank of America, Boeing.

Αντίθετα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Oracle μετά την ανακοίνωση ότι εντάσσει στο δυναμικό της τον πρώην CEO της Hewlett-Packard, ενώ σε θετικό έδαφος βρέθηκε και η Mc Donalds.

Οι επενδυτές στράφηκαν προς το χρυσό και το δολάριο καθώς το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ, ενώ η τιμή του πολύτιμού μετάλλου εκτοξεύτηκε στα 1.258 δολάρια ανά ουγκιά.

Λίγο την ολοκλήρωση της συνεδρίασης το ADR της Εθνικής υποχωρούσε κατά περίπου 13,6% στα 2,41 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραφε απώλειες3,31%, στα 3,51 δολάρια. Κέρδη 0,2% για το δικαίωμα της , στα 24,75 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.340 μονάδες με πτώση 1,03%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,11%, στις 2208 μονάδες. Απώλειες 1,15% για τον S&P, στις 1.091 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,58%, στις 5.407 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 1,17% στις 3.643 μονάδες. Απώλειες 0,6% για τον DAX 30, στις 6.117 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v