Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μείωση των νέων ανέργων ωθεί την Wall Street

Η δεύτερη στη σειρά θετική έκπληξη από το μέτωπο της απασχόλησης, στηρίζει σε περαιτέρω ανάκαμψη την Wall και επεκτείνει τα κέρδη στις ευρωαγορές. Επιστρέφει σε θετικό έδαφος για το 2010 ο Dow Jones.

Η δεύτερη στη σειρά θετική έκπληξη από το μέτωπο της ανεργίας στηρίζει σε περαιτέρω ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 10.465 μονάδες, ο S&P 0,98% στις 1.109 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,92% στις 2.249 μονάδες.

Ο Dow ενισχύθηκε 0,5% χθες στην Wall Street καθώς τις ανοδικές τάσεις συγκράτησε η εκτίμηση της Federal Reserve ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται. Με την σημερινή άνοδο, ο δείκτης των αμερικανικών blue chips επιστρέφει σε θετικά πρόσημα για το 2010.

Σήμερα ωστόσο, μετά και τα ανέλπιστα ευχάριστα μεγέθη της περασμένης εβδομάδας για τους νέους ανέργους, ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε κατά 27.000, τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι η κατάσταση στην κρίσιμη αγορά εργασίας δεν είναι τόσο δραματική.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε συρρίκνωση στο εμπορικό έλλειμμα Ιουλίου στα 42,78 δισ. δολάρια.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Goldman Sachs αντιδρά με άνοδο 1%, παρά το πρόστιμο των βρετανικών Αρχών στο πλαίσιο της έρευνας για απάτη στην υπόθεση Abacus.

Ο τίτλος της ARM Holdings κερδίζει 5% μετά την ανακοίνωση κυκλοφορίας υψηλής ποιότητας μικροεπεξεργαστή.

Ο τίτλος της ελβετικής Βarry Callebaut αντιδρά με ράλι 6% στην ανακοίνωση συμφωνίας προμήθειας προϊόντων στην Kraft Foods (+0,52%).

Από το Παρίσι, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ δήλωσε νωρίτερα ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης είναι «κάπως πιο έντονη απ’όσο αναμενόταν.»

Στο Λονδίνο, η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, διατήρησε ανέπαφο το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο της στερλίνας σε αρνητικό ρεκόρ, προκειμένου να υποστηρίξει την οικονομία, που εμφανίζει ενδείξεις στασιμότητας.

Στο Δουβλίνο, η ιρλανδική κυβέρνηση ολοκλήρωσε επιτυχώς δημοπρασία ομολόγων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,15% στις 5.492 μονάδες, ο DAX 0,84% στις 6.216 μονάδες, ενώ ο CAC 1,16% στις 3.719 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v