Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Πιο έντονη η παγκόσμια επιβράδυνση

"Πιο έντονη" από ό,τι αναμενόταν αποδεικνύεται η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, υποστηρίζει ο ΟΟΣΑ και προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να χρειαστούν νέα αναπτυξιακά κίνητρα.

ΟΟΣΑ: Πιο έντονη η παγκόσμια επιβράδυνση
«Πιο έντονη» από ό,τι αναμενόταν είναι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει ο ΟΟΣΑ επισημαίνοντας πως ενδεχομένως να απαιτηθούν περισσότερες κινήσεις στήριξης από τη νομισματική πολιτική.

Όπως δήλωσε ο k. Pier Carlo Padoan, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, «παρατηρούμε επιβράδυνση της ανάκαμψης η οποία είναι γενικευμένη». Σπεύδει ωστόσο να συμπληρώσει πως «δεν βλέπουμε διπλή ύφεση τώρα».

«Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν η εξασθένηση αυτή είναι βραχυπρόθεσμη ή εάν σηματοδοτεί μια ευρύτερη αδυναμία των ιδιωτικών δαπανών σε μία περίοδο όπου έχει αφαιρεθεί και η δημόσια στήριξη της οικονομίας», δήλωσε.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι οι χώρες-μέλη της G7 θα καταγράψουν το τρίτο τρίμηνο ρυθμό ανάπτυξης 1,4% (σε ετήσια βάση) και 1% το τέταρτο τρίμηνο. Το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης της G7 άγγιξε το 3,2% και το 2,5% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v