Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall με τη Fed στο επίκεντρο

Η δημοπρασία ομολόγων της Πορτογαλίας εμπνέει θετική επενδυτική ψυχολογία και η Wall Street ενισχύεται αισθητά με τη Beige Book της FΕD να πρωταγωνιστεί. Κέρδη στις ευρωπαικές αγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν επιβεβαίωση της βελτίωσης στην οικονομία των ΗΠΑ από την Federal Reserve.

Η επιτυχής δημοπρασία ομολόγων της Πορτογαλίας καθησύχασε τους άμεσους φόβους για τις κρίσεις χρεών στην ευρωζώνη και στήριξε σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές αλλά και την Wall Street στο άνοιγμα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,62% στις 10.405 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 1.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,02% στις 2.231 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική οικονομία αυτή την εβδομάδα είναι λιγοστές, αλλά σήμερα, πρόκειται να δημοσιοποιήσει η Federal Reserve το Beige Book, την έκθεση με τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία.

Οι επενδυτές τρέφουν ελπίδες ότι η Fed θα επιβεβαιώσει την βελτίωση της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία διαφαίνεται στις πρόσφατες στατιστικές ανακοινώσεις.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η πώληση από την Πορτογαλία 661 εκατ. ευρώ σε τριετείς εκδόσεις και 378 εκατ. ευρώ σε 10ετή ομόλογα. Η ζήτηση ήταν εύρωστη και τόνωσε την επενδυτική ψυχολογία.

Παράλληλα, η δημοπρασία πενταετών ομολόγων στην Πολωνία συγκέντρωσε την μεγαλύτερη ζήτηση από το 2008, ενώ το κόστος δανεισμού της Τσεχίας διολίσθησε σε αρνητικό ρεκόρ στην έκδοση τριετών ομολόγων.

Οι εξελίξεις στο κρίσιμο μέτωπο των ομολόγων, ισοφάρισαν την ανακοίνωση μείωσης των εξαγωγών και αναιμικής αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία.

Η μετοχή της BP αντιδρά με ράλι 3,2% στην εσωτερική έρευνα που κοινοποίησε σχετικά με την καταστροφική πετρελαϊκή διαρροή στον Κόλπο του Μεξικό, όπου επιρρίπτει ευθύνες και στις Halliburton (+0,13%) και Transocean (+0,2%).

Ο τίτλος της Talbots αντιδρά με μεγάλη πτώση σχεδόν 10% στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Τα πρόσημα στις περισσότερες ασιατικές αγορές διαμορφώθηκαν αρνητικά, ενώ στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες «γύρισαν» θετικά μετά την πορτογαλική δημοπρασία και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 5.429,74 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,76% στις 6.164 μονάδες, ενώ ο CAC 0,92% υψηλότερα στις 3.677,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v