Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δημοπρασίες στηρίζουν Wall και ευρωαγορές

Η επιτυχείς δημοπρασίες ομολόγων σε Πορτογαλία αλλά και Πολωνία και Τσεχία, καθησυχάζουν τους άμεσους φόβους για τα ευρωπαικά χρέη και στηρίζει σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές και την Wall Street.

Η επιτυχής δημοπρασία ομολόγων της Πορτογαλίας καθησύχασε τους άμεσους φόβους για τα χρέη της ευρωζώνης και στηρίζει σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές αλλά και την Wall Street.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,32% στις 10.373 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.095 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,45% στις 2.218 μονάδες.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και αναζητούν νέα κατεύθυνση εν μέσω της μεταβλητότητας που χαρακτήρισε τους θερινούς μήνες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική οικονομία αυτή την εβδομάδα είναι λιγοστές.

Σήμερα, πρόκειται να δημοσιοποιήσει η Federal Reserve το Beige Book, την έκθεση με τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκεται η πώληση από την Πορτογαλία 661 εκατ. ευρώ σε τριετείς εκδόσεις και 378 εκατ. ευρώ σε 10ετή ομόλογα. Η ζήτηση ήταν εύρωστη και τόνωσε την επενδυτική ψυχολογία.

Παράλληλα, η δημοπρασία πενταετών ομολόγων στην Πολωνία συγκέντρωσε την μεγαλύτερη ζήτηση από το 2008, ενώ το κόστος δανεισμού της Τσεχίας διολίσθησε σε αρνητικό ρεκόρ στην έκδοση τριετών ομολόγων.

Οι εξελίξεις στο κρίσιμο μέτωπο των ομολόγων, ισοφάρισαν την ανακοίνωση μείωσης των εξαγωγών και αναιμικής αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία.

Η μετοχή της BP αντιδρά με ράλι 3,2% στην εσωτερική έρευνα που κοινοποίησε σχετικά με την καταστροφική πετρελαϊκή διαρροή στον Κόλπο του Μεξικό, όπου επιρρίπτει ευθύνες και στις Halliburton (+0,13%) και Transocean (+0,2%).

Ο τίτλος της Talbots αντιδρά με μεγάλη πτώση σχεδόν 10% στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Τα πρόσημα στις περισσότερες ασιατικές αγορές διαμορφώθηκαν αρνητικά, ενώ στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες «γύρισαν» θετικά μετά την πορτογαλική δημοπρασία και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,08% στις 5.412 μονάδες, ο DAX 0,2% στις 6.130 μονάδες, ενώ ο CAC 0,39% στις 3.658 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v