Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική τροχιά στη Wall Street

Σε επίπεδα πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος παραμένει η Wall και αποκομίζει κέρδη 4% και πλέον μέχρι στιγμής στον Σεπτέμβριο, καθώς οι στατιστικές ανακοινώσεις συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους επενδυτές.

Σε επίπεδα πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος παραμένει η Wall Street και αποκομίζει κέρδη 4% και πλέον μέχρι στιγμής στον Σεπτέμβριο, καθώς αρκετές στατιστικές ανακοινώσεις συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους επενδυτές.

Η μακροοικονομική ανακοίνωση που στηρίζει σήμερα την διατήρηση των θετικών προσήμων είναι η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στα αποθέματα χονδρικής (+1,3%).

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 10.437 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 1.107 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,14% στις 2.233 μονάδες

Η μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων αλλά και του εμπορικού ελλείμματος, τροφοδότησαν χθες κέρδη στην Wall Street, όπου συμπληρώθηκε άνοδος 4% στον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την συνέντευξη Τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ Β. Obama στον Λευκό Οίκο, για τυχόν σχόλια περί της οικονομίας.

Ο καθοριστικός παράγοντας των σημερινών συναλλαγών είναι η φήμη ότι η Deutsche Bank (-4%) θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ως 9 δισ. ευρώ με πώληση νέων μετοχών.

Αντιθέτως, θετικά επιδρά η απόφαση της Nokia, που ενισχύεται 4% στο Ελσίνκι, να διορίσει καναδικής καταγωγής πρώην στέλεχος της Microsoft διευθύνοντα σύμβουλο.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Texas Instruments, κερδίζει 0,68% αφομοιώνοντας τις προβλέψεις κερδών και πωλήσεων που ανακοίνωσε μετά το χθεσινό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, κατόπιν της ανακοίνωσης συρρίκνωσης του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μικτά πρόσημα.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 5502 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,11% στις 6.215 μονάδες ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,10% στις 3.726 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v