Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ηγεσίας στη Nokia

Αλλαγή ηγεσίας στη Nokia καθώς ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος Olli-Pekka Kallasvuo αντικαθίσταται από τον Stephen Elop της Microsoft. Πρωταρχικό μέλημα ο ανταγωνισμός με το iPhone της Apple.

Αλλαγή ηγεσίας στη Nokia
Αλλαγή ηγεσίας στη Nokia, καθώς ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος κ. Olli-Pekka Kallasvuo αντικαθίσταται από τον κ. Stephen Elop της Microsoft.

Ο κ. Elop, μέχρι πρότινος επικεφαλής του επιχειρηματικού τμήματος της Microsoft, θα αναλάβει τα ηνία της Nokia την 21η Σεπτεμβρίου.

«Είναι η σωστή περίοδος για να επιταχυνθεί η διαδικασία ανανέωσης της εταιρίας, με ηγεσία που έχει διαφορετικές επιδεξιότητες και δυνάμεις για να οδηγήσει την εταιρία στην επιτυχία», δήλωσε ο κ. Jorma Ollila, πρόεδρος της Nokia, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του κ. Kallasvuo έπειτα από 4 χρόνια στο τιμόνι της Nokia.

Η αγορά επικρότησε την αλλαγή, με τη μετοχή της Nokia να καταγράφει σήμερα κέρδη μεγαλύτερα του 5%. Επισημαίνεται πως η μετοχή της Nokia έχει υποχωρήσει σημαντικά από τότε που παρουσιάστηκε το iPhone της Apple, το 2007, καθώς η χρηματιστηριακή αξία της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων έχει μειωθεί κατά 60 δισ. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα, η Nokia θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο, το Ν8, που στοχεύει στη μείωση του χάσματος με την Apple αλλά και με τα κινητά τηλέφωνα που έχουν βασιστεί στο λογισμικό πρόγραμμα Android της Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v