Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας

Μείωση στο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας και μάλιστα μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, καταγράφηκε τον Αύγουστο, με αιφνιδιαστικά μεγάλη ενίσχυση των εισαγωγών, που ερμηνεύεται ως ένδειξη ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης.

Μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας
Μείωση στο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας και μάλιστα μεγαλύτερη της εκτίμησης των αναλυτών, καταγράφηκε τον Αύγουστο, καθώς υπήρξε αιφνιδιαστικά μεγάλη ενίσχυση των εισαγωγών, που ερμηνεύεται ως σαφής ένδειξη ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές ενισχύθηκαν τον Αύγουστο κατά 35,2% σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 22,7%. Οι αναλυτές προέβλεπαν επιτάχυνση στην αύξηση των εισαγωγών, αλλά στο 26,1%.

Οι εξαγωγές επιβραδύνθηκαν σε ποσοστό αύξησης στο 34,4% τον Αύγουστο από 38,1% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν το ποσοστό αύξησης των εξαγωγών Αυγούστου στο 35%.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταγράψει η Κίνα εμπορικό πλεόνασμα στα 20 δισ. δολ., πολύ χαμηλότερο δηλαδή από τα 28,7 δισ. δολ. του Ιουλίου, αλλά και από τα 27,1 δισ. δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές για τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v