Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί η Wall Street

Διατηρεί τα θετικά πρόσημα των περασμένων ημερών η Wall, με μικρή άνοδο, σε μια συνεδρίαση «ελαφρά» σε στατιστικές ανακοινώσεις και «ευρω-κεντρική» σε επιχειρηματικές. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Διατηρούν τα θετικά πρόσημα των περασμένων ημερών οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση «ελαφρά» σε στατιστικές ανακοινώσεις και «ευρωκεντρική» σε επιχειρηματικές.

Η φημολογούμενη αύξηση κεφαλαίου της Deutsche Bank επιδρά αρνητικά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, ενώ η μετοχή της Nokia αντιδρά με εκτίναξη 4% στον διορισμό του νέου CEO.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 10.417 μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,01% στις 2.236 μονάδες.

Η μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων αλλά και του εμπορικού ελλείμματος, τροφοδότησαν κέρδη στην Wall Street και χθες, που έκλεισε με συμπλήρωσε 4% μέχρι στιγμής στον Σεπτέμβριο.

Το στατιστικό πεδίο είναι «φτωχό» σήμερα, με μόνο την ανακοίνωση για τα αποθέματα χονδρικής Ιουλίου και οι όγκοι συναλλαγών, κατά την "συνήθεια" της Παρασκευής, είναι περιορισμένοι.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την συνέντευξη Τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ Β. Obama στον Λευκό Οίκο, για τυχόν σχόλια περί της οικονομίας.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, κατόπιν της ανακοίνωσης συρρίκνωσης του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας, ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με ήπιες απώλειες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,05% στις 5.497 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,22% στις 6.208 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,02% στις 3.722 μονάδες.

Ο καθοριστικός παράγοντας των σημερινών συναλλαγών είναι η φήμη ότι η Deutsche Bank (-4%) θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ως 9 δισ. ευρώ με πώληση νέων μετοχών.

Αντιθέτως, θετικά επιδρά η απόφαση της Nokia, που ενισχύεται 4% στο Ελσίνκι, να διορίσει καναδικής καταγωγής πρώην στέλεχος της Microsoft διευθύνοντα σύμβουλο.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Texas Instruments, κερδίζει 0,68% αφομοιώνοντας τις προβλέψεις κερδών και πωλήσεων που ανακοίνωσε μετά το χθεσινό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v