Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή στήριξη στη Wall Street

Κέρδη στη Wall, με τους ενεργειακούς τίτλους να ενισχύονται λόγω προσδοκιών για υψηλότερη ζήτηση πετρελαίου το 2010. Ώθηση στην αγορά και από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ήπια κέρδη εμφάνισε η Wall στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αποκομίζοντας κέρδη 4% και πλέον μέχρι στιγμής στον Σεπτέμβριο, καθώς αρκετές στατιστικές ανακοινώσεις συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους επενδυτές.

Ωστόσο, τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των πετρελαϊκών τίτλων και του "μαύρου χρυσού", μετά την αναβάθμιση της εκτίμησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για τη ζήτηση πετρελαίου το 2010.

Ο δείκτης Dow Jones εμφάνισε κέρδη 0,46% στις 10.463 μονάδες, ο S&P 0,49% στις 1.110 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,28% στις 2.242 μονάδες

Η μακροοικονομική ανακοίνωση που στήριξε σήμερα την διατήρηση των θετικών προσήμων είναι η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στα αποθέματα χονδρικής (+1,3%).

Η μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων αλλά και του εμπορικού ελλείμματος, τροφοδότησαν χθες κέρδη στην Wall Street, όπου συμπληρώθηκε άνοδος 4% στον Σεπτέμβριο.

Ο καθοριστικός παράγοντας των σημερινών συναλλαγών είναι η φήμη ότι η Deutsche Bank (-4%) θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ως 9 δισ. ευρώ με πώληση νέων μετοχών.

Αντιθέτως, θετικά επιδρά η απόφαση της Nokia, που ενισχύθηκε 4% στο Ελσίνκι, να διορίσει καναδικής καταγωγής πρώην στέλεχος της Microsoft διευθύνοντα σύμβουλο.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Texas Instruments, ενισχύθηκε σημαντικά, αφομοιώνοντας τις προβλέψεις κερδών και πωλήσεων που ανακοίνωσε μετά το χθεσινό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης το ADR της Εθνκής παρέμενε αμετάβλητο στα 2,34 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραφε άνοδο 2,74% στα 3,75 δολάρια. Άνοδος 0,74% για το δικαίωμα της , στα 24,43 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 5502 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,11% στις 6.215 μονάδες ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,10% στις 3.726 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v