Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall

Τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία και οι φήμες για ενδεχόμενη αγορά ομολόγων της τάξεως του 1 τρισ. δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα, ωθούν υψηλότερα τη Wall Street. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία και οι φήμες για ενδεχόμενη αγορά ομολόγων της τάξεως του 1 τρις. δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα, ωθούν υψηλότερα τη Wall Street. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Στην πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση φαίνεται να οδηγείται η Wall Street με τον δείκτη S&P να σημειώνει το μεγαλύτερο σερί ανόδου από τον Ιούλιο καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προτίθεται να διαθέσει έως 1 τρισ. δολάρια σε αγορά ομολόγων προκειμένου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Παράλληλα, τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στηρίζουν την ήπια άνοδο στη Wall παρά την πτωτική έναρξη της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,4%, έναντι 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο.

Αντίστοιχα και τα αποθέματα των επιχειρήσεων τον Ιούλιο, αυξήθηκαν κατά 1% έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση μόλις 0,5%, στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009.

"Μετά την πρόσφατη άνοδο στις αγορές, πολλοί δείκτες είναι κοντά στα ανώτατα όρια του εύρους των τελευταίων μηνών και αυτό λειτουργεί ως αντίσταση", σχολιάζει σχετικά ο Tammo Greetfeld, αναλυτής της Unicredit.

Στη Wall, o Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 10.579 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,4% στις 1.126 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 0,68% στις 2.301 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,03% στις 5.567,41 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 0,22% στις 6.275,41 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,19% στις 3.774,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v