Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητά κατεύθυνση η Wall Street

Ήπια πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, παρά τα θετικά νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τον επόμενο καταλύτη που θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα. Σταθεροποιητικά η Ευρώπη.

Ήπια πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, παρά τα θετικά νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τον επόμενο καταλύτη που θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, όλοι οι δείκτες στη Wall πέρασαν σε θετικό έδαφος για το 2010, με τον S&P 500 να διασπά τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, με "καύσιμα" από τη συμφωνία για τους τραπεζικούς κανόνες στη Βασιλεία και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα. 

Σήμερα, η ανακοίνωση της καλύτερης των εκτιμήσεων ενίσχυσης στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, κατά 0,4%, δεν δείχνει ικανή να αποτελέσει τον καταλύτη για κίνηση σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.     

"Μετά την πρόσφατη άνοδο στις αγορές, πολλοί δείκτες είναι κοντά στα ανώτατα όρια του εύρους των τελευταίων μηνών και αυτό λειτουργεί ως αντίσταση", σχολιάζει σχετικά ο Tammo Greetfeld, αναλυτής της Unicredit. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 10.528 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,2% στις 1.119 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χαμηλότερα 0,15% στις 2.282 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,1% στις 5.559 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 3.768 μονάδες ενώ σταθεροποιητικά κινείται και o DAX στη Φρανκφούρτη, στις 6.260 μονάδες. 

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v