Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι νέοι τραπεζικοί κανόνες ενισχύουν τη Wall

Άνοδος στη Wall Street μετά τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα, την αναβάθμιση των προβλέψεων στην Ευρωζώνη και τους λιγότερο αυστηρούς νέους τραπεζικούς κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Άνοδος στη Wall Street μετά τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα, την αναβάθμιση των προβλέψεων στην Ευρωζώνη και τους λιγότερο αυστηρούς νέους τραπεζικούς κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ.

Αναλυτικά, οι νέοι τραπεζικοί κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ είναι σαφώς λιγότερο σκληροί από όσο ανέμεναν οι αναλυτές καθώς και δημοσιεύματα του ξένου τύπου ενώ δίνεται περίοδο προσαρμογής έως και 8 έτη για τις εμπορικές τράπεζες.

Ενδεικτική του θετικού κλίματος από τις αποφάσεις για την Βασιλεία ΙΙΙ είναι η άνοδος σχεδόν 3% του τραπεζικού δείκτη KBW Bank Index στη Wall Street.

Επιπλέον, φαίνεται να επιστρέφει η αισιοδοξία στην αγορά για την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία (σημαντική αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής) που ανακοινώθηκαν από την Κινεζική κυβέρνηση.

Αντίστοιχα και στην ευρωζώνη ο διπλασιασμός των προβλέψεων του ρυθμού ανάπτυξης εντός του 2010 στο 1,7% από 0,9% προηγουμένως ενισχύει την πεποίθηση των επενδυτών ότι θα ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη.

Στο εταιρικό μέτωπο η Hewlett Packard ανακοίνωσε την εξαγορά της ArcSight έναντι 1,5 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz γνωστοποίησε ότι αύξησε την προσφορά εξαγοράς της Dollar Thrifty Automotive στα 1,56 δισ. δολάρια έναντι 1,2 δισ. προηγουμένως.

Στη Wall, ο Dow ενισχύεται 0.4% στις 10.503 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0.75% στις 1.117 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υψηλότερα 1,38% στις 2.273 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,16% στις 5.565,53 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 0,75% στις 6.261,68 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,11% στις 3.767,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v