Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανήλθαν οι ανησυχίες για την οικονομία στη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά τα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο της μεταποίησης. Ενισχύεται το δολάριο, πιέζεται το πετρέλαιο, παραμένει υψηλά ο χρυσός. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινείται η Wall Street μετά τα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο της μεταποίησης. Ενισχύεται το δολάριο, πιέζεται το πετρέλαιο, παραμένει υψηλά ο χρυσός. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα ο δείκτης μεταποίησης Empire υποχώρησε στο 4,1 το Σεπτέμβριο, από 7,1 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στο 8. Όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς η σημαντική πτώση του δείκτη επαναφέρει τις ανησυχίες για την πορεία και την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας.

Από το τα υπόλοιπα μακροοικονονικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε ανάλογα με τις εκτιμήσεις (0,2%) τον Αύγουστο, ενώ οι τιμές εισαγωγών έτρεξαν με ρυθμό 0,2%.

Στις εταιρικές ειδήσεις στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Boeing η οποία αναμένει απόφαση που θα αφορά πιθανή ενίσχυση από το αμερικανικό δημόσιο.

Απώλειες για την εταιρία εξόρυξης Anglogold Ashanti μετά την απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στο προσκήνιο και οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου καθώς η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία ενέκρινε την παραγωγή φαρμάκων για την αρθρίτιδα.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν στα επίπεδα των 85 μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ το πράσινο νόμισμα υποχωρεί σε σχέση με το δολάριο.

Εν τω μεταξύ η άνοδος του δολαρίου πιέζει την τιμή του πετρελαίου στα 75 δολάρια, ενώ ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά αλλά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στα 1.267 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.490 μονάδες με πτώση 0,35%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,36%, στις 2.281 μονάδες. Πτώση 0,48% για τον S&P 500, στις 1.115 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,49% στις 5.540 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,85% στις 3.742 μονάδες. Απώλειες 0,67% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.233 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v