Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο Alessandro Profumo της UniCredit

Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο, κατά το οποιο αναμένεται να καταθέσει την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Alessandro Profumo, πραγματοποιείται σήμερα στην UniCredit, την μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας βάση ενεργητικών.

Παραιτείται ο Alessandro Profumo της UniCredit
Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο, κατά το οποιο αναμένεται να κααθέσει την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Alessandro Profumo, πραγματοποιείται σήμερα στην UniCredit, την μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας βάση ενεργητικών.

Ο κ. Profumo, CEO του οίκου επί 15 έτη, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραπεζίτες της Ιταλίας αλλά και εξέχουσα προσωπικότητα στους ευρωπαϊκούς τραπεζίκούς κύκλους.

Εχει υποστεί κλιμακούμενες πιέσεις από τους μετόχους και το ΔΣ της τράπεζας, όσον αφορά τους χειρισμούς του κατά την διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Θεωρείται ότι μετά βίας κράτησε την θέση του τα δύο τελευταία χρόνια και ότι οι σχέσεις του με το ΔΣ, έχουν επιδεινωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Η μετοχή της Unicredit ενισχύεται 1,25% περιμένοντας την έκτακτη συνέλευση.

Εκτιμάται ότι ο κ. Dieter Rampl, πρόεδρος του ΔΣ, θα αναλάβει και την θέση του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του κ. Mr Profumo, κάτι που πιθανόν να έχει γίνει έως τα Χριστούγεννα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v