Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 4 μηνών ο S&P 500

Επεκτεινει την ανάκαμψη των τριών προηγούμενων εβδομάδων η Wall και ο S&P 500 κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών, με στήριξη από τα νέα deals στην τεχνολογία. Όλα τα βλέμματα στην αυριανή Fed. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Επεκτεινει την ανάκαμψη των τριών προηγούμενων εβδομάδων η Wall Street και ο S&P 500 κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών, με στήριξη από τα τεχνολογικά deals της ημέρας, την απουσία δυσάρεστων στατιστικών εκπλήξεων και τις ελπίδες για ευοίωνα μηνύματα από την Fed, αύριο.

Μετά από ήπια άνοδο στην έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones αποκομίζει αυτή την ώρα κερδη 1% στις 10.715 μονάδες, ο S&P 1,06% στις 1.137 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,12% στις 2.342 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα η Wall Street απεκόμισε ελαφρά κέρδη, με αποτέλεσμα την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών στην αμερικανική αγορά.

Η διατήρηση του «ΑΑΑ» της βρετανικής οικονομίας βοηθά την επενδυτική ψυχολογία και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν δυναμική άνοδο. Ο δείκτης FTSE έκλεισε υψηλότερα 1,72% στις 5652,04 μονάδες, ο DAX 1,37% στις 6.294,58 μονάδες, ο CAC 1,77% στις 3.788,01 μονάδες.

Στην Wall, ο δείκτης κατασκευαστικής δραστηριότητας του National Association of Home Builders, παρέμεινε σταθερός, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρή βελτίωση. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση από μια σειρά σημαντικές για την αγορά ακινήτων, αυτής της εβδομάδας.

Αύριο, θα πραγματοποιήσει η Federal Reserve την τακτική συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής. Δεν αναμένεται καμία μεταβολή στα επιτόκια, αλλά οι επενδυτές θα αναζητήσουν τευχόν ενδείξεις για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, κέρδη 1,33% αποκομίζει η BP μετά την την ανακοίνωση ότι έκλεισε οριστικά η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Με εκτίναξη σχεδόν 20% αντιδρά η μετοχή της L-1 Identity Solutions μετά την δήλωση ότι θα εξαγοραστεί από την γαλλική Safran. Κέρδη 17% αποκομίζει η Netezza Corp. την οποία θα εξαγοράσει η IBM προς 1,7 δισ. δολ.

Με άνοδο σχεδόν 5,6% αντιδρά η κατασκευαστική Lennar Corp. στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου, ενώ αποτελέσματα ανακοινώνει επίσης σήμερα η χρηματοπιστωτική Discover Financial Services.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v