Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν τα θετικά πρόσημα στην Wall

Τα τεχνολογικά deals προσφέρουν στήριξη και η διατήρηση του "ΑΑΑ" της Βρετανίας βοηθά την επενδυτική ψυχολογία στην Wall, μετά την ελαφρά άνοδο της περασμένης εβδομάδας. Κέρδη ευρωαγορών.

Τα τεχνολογικά deals προσφέρουν στήριξη στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η διατήρηση του «ΑΑΑ» της βρετανικής οικονομίας βοηθά την επενδυτική ψυχολογία στην Wall Street, ενώ αναμένονται σημαντικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων αλλά και, αύριο, η απόφαση της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης Dow Jones αποκομίζει κερδη 0,23% στις 10.632 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.128 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,2% στις 2.320 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα η Wall Street απεκόμισε μικρά κέρδη, με αποτέλεσμα την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών στην αμερικανική αγορά.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να κινείται 1,04% υψηλότερα στις 5566 μονάδες, τον DAX 0,32% στις 6.229 μονάδες, τον CAC 0,61% στις 3.744 μονάδες.

Στην Wall, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη κατασκευαστικής δραστηριότητας του National Association of Home Builders, που είναι η πρώτη ανακοίνωση από μια σειρά σημαντικές για την αγορά ακινήτων, αυτής της εβδομάδας.

Αύριο, θα πραγματοποιήσει η Federal Reserve την τακτική συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής. Δεν αναμένεται καμία μεταβολή στα επιτόκια, αλλά οι επενδυτές θα αναζητήσουν τευχόν ενδείξεις για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, κέρδη 1,33% αποκομίζει η BP μετά την την ανακοίνωση ότι έκλεισε οριστικά η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Με εκτίναξη σχεδόν 20% αντιδρά η μετοχή της L-1 Identity Solutions μετά την δήλωση ότι θα εξαγοραστεί από την γαλλική Safran. Κέρδη 17% αποκομίζει η Netezza Corp. την οποία θα εξαγοράσει η IBM προς 1,7 δισ. δολ.

Με άνοδο σχεδόν 5,6% αντιδρά η κατασκευαστική Lennar Corp. στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου, ενώ αποτελέσματα ανακοινώνει επίσης σήμερα η χρηματοπιστωτική Discover Financial Services.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v