Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall μετά τη Fed

Ανεπαίσθητες μεταβολές επικρατούν στην Wall, μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Θετική επιρροή από την αγορά ακινήτων. Πτώση ευρωαγορών παρά τις ικανοποιητικές δημοπρασίες.

Ανεπαίσθητες μεταβολές επικρατούν στην Wall, μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Θετική επιρροή από την αγορά ακινήτων. Πτώση ευρωαγορών παρά τις ικανοποιητικές δημοπρασίες.

Παρά την ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών, η Wall Street άνοιξε εξ αρχής σταθεροποιητικά, αφομοιώνοντας τα σημαντικά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 10.744 μονάδες, ο S&P 0,18% στις 1.140 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,2% στις 2.351 μονάδες.

Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 10,5% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με την μεγαλυτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2009, ενώ και οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 1,8%. Τα στοιχεία δημιουργούν πολλές ελπίδες σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων, μετά την «βουτιά» που ακολούθησε την λήξη των φορολογικών κινήτρων αγοράς κατοικίας.

Αρνητικά επιδρά, αντιθέτως, η ανακοίνωση της μείωσης κερδών από την ConAgra και, ειδικά στους τεχνολογικούς κλάδους, η καθυστέρηση στο νέο «έξυπνο τηλέφωνο» της Nokia.

Το γεγονός της ημέρας ήταν η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας όπου για άλλη μια φορά διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά τους.
 
Από το επιχειρηματικό μετωπο, αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου AutoZone και Carnival, μετά την μείωση κερδών 11% της ConAgra στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Ο τίτλος της Nokia υποχωρεί 2,73% μετά την ανακοίνωση καθυστέρησης στην κυκλοφορία του smartphone N8.

Στο Μιλάνο, ο τίτλος της UniCredit υποχώρησε 1% μετά τις φήμες επικείμενης παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Alessandro Profumo.

Η καλή υποδοχή των δημοπρασιών εντόκων γραμματίων και ομολόγων σε Ιρλανδία, Ισπανία και Ελλάδα, δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου σημείωσε πτώση 0,47% στις 5.576,19 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX με απώλειες 0,3% στις 6.275,98 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,10% στις 3.784,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v