Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Wall Street αγνόησε τη Fed

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο, δεν κατάφερε να κρατήσει σε θετικό έδαφος S&P και Nasdaq. Νέο υψηλό για τον χρυσό. 

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο, δεν κατάφερε να κρατήσει σε θετικό έδαφος S&P και Nasdaq. Νέο υψηλό για τον χρυσό. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η Fed για άλλη μια φορά κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε εύρος διακύμανσης μεταξύ 0% έως 0,25%, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να επέμβει με νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Οι αποφάσεις καθώς και τα συμπεράσματα της Fed έδωσαν αρχικά θετική πνοή στους δείκτες αν και ο προβληματισμός παραμένει στους επενδυτές για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Και πώς να μην παραμένει η ανησυχία για την οικονομία όταν και η ίδια η Κεντρική Τράπεζα διαπιστώνει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, θετικά επέδρασε στην ψυχολογία των επενδυτών η εκτίναξη κατά 10,5% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, με τον δείκτη να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο από το Νοέμβριο του 2009.

Παράλληλα, η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκε κατά 1,8%, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η στεγαστική αγορά σταδιακά σταθεροποιείται μετά το αρχικό σοκ από την λήξη των φορολογικών κινήτρων αγοράς κατοικίας από την κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν τα εταιρικά αποτελέσματα της εταιρίας ConAgra καθώς ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά της κέρδη με τη μετοχή να πιέζεται χαμηλότερα 4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού στα 1.287 δολ./oz ενώ το πετρέλαιο σημείωσε πτώση 1,6% στα 74,96 δολ./βαρέλι.

Απώλειες για τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil, 0,35% και 0,4% αντίστοιχα.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 4,4% στα 2,44 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,9% στα 24,58 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 10.753,03 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,26% στις 1.139,78 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,28% στις 2.349,35 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η καλή υποδοχή των δημοπρασιών εντόκων γραμματίων και ομολόγων σε Ιρλανδία, Ισπανία και Ελλάδα, δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου σημείωσε πτώση 0,47% στις 5.576,19 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX με απώλειες 0,3% στις 6.275,98 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,10% στις 3.784,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v