Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall μετά την Fed

Η φόβοι της Fed για επιβράδυνση ωθούν τους επενδυτές στο "καταφύγιο" του χρυσού που προσεγγίζει τα 1.300 δολάρια και επαναφέρουν επιφυλακτικές διαθέσεις στην Wall Street. Διορθωτική εικόνα ευρωαγορών.

Η φόβοι της Fed για επιβράδυνση της ανάκαμψης και αποπληθωρισμό ωθούν τους επενδυτές στο «καταφύγιο» του χρυσού που προσεγγίζει τα 1.300 δολάρια και επαναφέρουν επιφυλακτικές διαθέσεις στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 10.782 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.141 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 2.344 μονάδες, με επιβάρυνση από την βουτιά 20% της Adobe Systems.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτή, υποτονική εικόνα, όταν η Federal Reserve δήλωσε ότι είναι έτοιμη για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, για να τονωθεί η ανάπτυξη. Η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε επίσης χθες ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υποτονικός για ένα διαστημα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν επίσης σε αρνητικά εδάφη, με τον δείκτη FTSE 0,22% χαμηλότερα, τον DAX 0,84% στις 6.233 μονάδες, τον CAC 0,9% στις 3.750 μονάδες.

Μικτή ήταν η εικόνα στο κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Εν τω μεταξύ ο χρυσός εξακολουθεί να καταρρίπτει τα ρεκόρ και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στο Λονδίνο εκτινάσσεται στα 1.296,50 δολάρια ανά ουγκιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η General Mills κινείται θετικά μετά την ανακοίνωσε αύξησης κερδών στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Adobe Systems υποχωρει κάθετα καθώς τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Κέρδη 1% και πλέον αποκομίζει ο τίτλος της Microsoft μετά την απόφαση αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος στα 16 σεντς από 13 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v