Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sentance (ΒΟΕ): Να αυξηθούν σταδιακά τα επιτόκια

Υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων στη Βρετανία τάσσεται ο κ. Andrew Sentance μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας της Αγγλίας, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος και φαίνεται από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΒΟΕ.

Sentance (ΒΟΕ): Να αυξηθούν σταδιακά τα επιτόκια
Σε σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων θα πρέπει να προχωρήσει η Τράπεζα της Αγγλίας ώστε να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, ενώ παράλληλα τόσο η Βρετανία όσο και η παγκόσμια οικονομία αντιπαρέρχονται τον κίνδυνο διπλής ύφεσης, υποστηρίζει ο κ. Andrew Sentance, μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας.

Η τράπεζα "πρέπει σταδιακά να αρχίσει να οδηγεί υψηλότερα τα επιτόκια με έναν βραδύ ρυθμό, ο οποίος δεν θα αποσταθεροποιήσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη", τόνισε ο κ. Sentance σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και συμπληρώνει: "Δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό που είχαμε στις προηγούμενες υφέσεις".

Οι ισχυρισμοί του αποτυπώνονται και στη σημερινή ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Sentance ήταν το μόνο από τα 8 μέλη του διοικητικού συμβουλίου που τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, ο οποίος αιφνιδιαστικά ξεπέρασε τον στόχο του 3% της κυβέρνησης για έκτο συνεχή μήνα τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v