Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Σύσταση στην Πορτογαλία για αύξηση φόρων

Σύσταση προς την Πορτογαλία να προχωρήσει σε αυξήσεις στη φορολογία από τον ΟΟΣΑ, ένω η κυβέρνηση μειοψηφίας της Λισαβόνας απειλεί με παραίτηση εάν η αντιπολίτευση δεν στηρίξει τον προϋπολογισμό του 2011.

ΟΟΣΑ: Σύσταση στην Πορτογαλία για αύξηση φόρων
Σύσταση στην Πορτογαλία να προχωρήσει σε αυξήσεις στη φορολογία απευθύνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του. Το θέμα της φορολόγησης και του προϋπολογισμού του 2011 έχει αναχθεί σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση στην Πορτογαλία, διακυβεύοντας ακόμη και τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας των σοσιαλιστών απειλεί με παραίτηση εάν η αντιπολίτευση των σοσιαλδημοκρατικών δεν στηρίξει τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του 2011, που περιλαμβάνει αυξήσεις στη φορολογία.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρεται στην εκτίναξη των πορτογαλικών spreads σε νέο ιστορικό υψηλό την προηγούμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι είναι η βασική πρόκληση για την πορτογαλική οικονομία και πως εάν συνεχιστεί θα πρέπει "να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών με ταχύτατη συμμόρφωση των δημοσιονομικών" της χώρας.

Ο ΟΟΣΑ προτρέπει σε περαιτέρω αύξηση της φορολογίας ειδικότερα όσον αφορά στον ΦΠΑ και στον φόρο της ακίνητης περιουσίας, αλλά παράλληλα καλεί και για συγκράτηση στις δημόσιες δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v