Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική θετική αντίδραση στην Wall Street

Κέρδη σχεδόν 2% αποκομίζει η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανάκαμψη στις επιχειρηματικές επενδύσεις και σταθεροποίηση στην αγορά πωλήσεων ακινήτων. Ανοδικό "γύρισμα" ευρωαγορών.

Κέρδη σχεδόν 2% αποκομίζει η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανάκαμψη στις επιχειρηματικές επενδύσεις και σταθεροποίηση στην αγορά πωλήσεων ακινήτων, που τροφοδοτούν με ελπίδες την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,68% στις 10.841 μονάδες, ο S&P 1,96% στις 1.146 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,91% στις 2.371 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών Αυγούστου, αλλά πλην του κλάδου μεταφορών εκδηλώθηκε ικανοποιητική άνοδος, δημιουργώντας καλή εικόνα για τα επίπεδα επιχειρηματικών επενδύσεων.

Επιπλέον, εμφανίστηκε σταθερότητα στην πολύπαθη αγορά ακινήτων, με αμετάβλητες πωλήσεις νεόδμητων Αυγούστου.

Θετική ήταν η συμβολή και των ευρωπαϊκών στατιστικών ανακοινώσεων, όπου ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo εμφάνισε ανέλπιστη ανάκαμψη.

Ιδιαιτερη στήριξη προσφέρει στον Standard & Poor’s 500, που ανακάμπτει μετά από τρεις ζημιογόνες συνεδριάσεις, η άνοδος 4% και πλέον της Nike, που ανακοίνωσε αύξηση 25% στις παραγγελίες από την Κίνα.

Καλά αποτελέσματα κατέθεσε και η Tibco Software, που ενισχύεται 9%.

Η KB Home κερδίζει 3,7% καθώς ανακοίνωσε κατακόρυφη μείωση στις ζημιές κατά το γ΄τρίμηνο.

Ο S&P 500 οδεύει προς την τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα του κι έχει ενισχυθεί 7,2% μέχρι το χθεσινό κλείσιμο στον Σεπτέμβριο.

Οι πρωινές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίστηκαν μετά τα κέρδη της Wall Street και ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,93% στις 5.598,48 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,84% στις 6.298,30 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,94% στις 3.782,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v