Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KNOC:Ενα βήμα πριν την εξαγορά της Dana Petroleum

Η Korea National Oil Corp ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο της βρετανικής Dana Petroleum, ανοίγοντας τον δρόμο για την μεγαλυτερη επιθετική εξαγορά από μέρους νοτιοκορεατικής εταιρίας.

KNOC:Ενα βήμα πριν την εξαγορά της Dana Petroleum
Η Korea National Oil Corp ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο της βρετανικής Dana Petroleum, ανοίγοντας τον δρόμο για την μεγαλυτερη επιθετική εξαγορά από μέρους νοτιοκορεατικής εταιρίας και εμπλουτίζοντας τα πετρελαϊκά της αποθέματα.

Η κρατική KNOC ανακοίνωσε ότι η προσφορά εξαγοράς της Dana προς 2,6 δισ. δολ. έχει πλέον επιθετική μορφή, κατόπιν της ικανοποίησης προηγούμενης ρήτρας.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 2,9 δισ. δολ. μαζί με τις μετατρέψιμες ομολογίες της βρετανικής Dana και αναμένεται να γίνει δεκτή με ανακούφιση στους ευρωπαϊκούς κύκλους, όπου οι εξαγορές και συγχωνεύσεις μειώθηκαν 15% στο γ΄τρίμηνο.

Η Ν. Κορέα σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από 12 δισ. δολ. σε εξαγορές για να περιορίσει την εξάρτηση του έθνους από τις ενεργειακές εισαγωγές κι έχει διαθέσει στην KNOC 6,5 δισ. δολ. για να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v