Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύρωστη θετική αντίδραση Wall Street

Ανοδική αντίδραση μετά από την τριήμερη πτώση εμφανίζει η Wall, με στήριξη σε καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων και την απουσία δυσάρεστων στατιστικών εκπλήξεων. Θετικό γύρισμα ευρωαγορών λόγω Ifo.

Ανοδική αντίδραση μετά από την τριήμερη πτώση εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με στήριξη σε καλά αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων και την απουσία δυσάρεστων εκπλήξεων από το στατιστικό μέτωπο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,19% στις 10.788 μονάδες, ο S&P 1,17% στις 1.139 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,33% στις 2.358 μονάδες.

Ο Standard & Poor’s 500 ανακάμπτει μετά από τρεις ζημιογόνες συνεδριάσεις, αντλώντας στήριξη και από την άνοδο 5,9% της Nike, που ανακοίνωσε αύξηση 25% στις παραγγελίες από την Κίνα.

Καλά αποτελέσματα κατέθεσε και η Tibco Software, που ενισχύεται 9%.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 7,2% μέχρι το χθεσινό κλείσιμο στον Σεπτέμβριο.

Τα μεγέθη για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που υποδεικνύουν τα επίπεδα επιχειρηματικών επενδύσεων σε εξοπλισμό, έδειξαν πτώση 1,3% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αλλά δεν απογοήτευσαν τους αναλυτές, αρκετοί των οποίων περίμεναν μεγαλύτερη πτώση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται στη συνέχεια σημαντικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων.

Οι πρωινές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίστηκαν μετά την ανέλπιστη αύξηση στον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου Ifo στην Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37% στις 5.568 μονάδες, ο DAX 1% στις 6.248 μονάδες, ενώ ο CAC 0,76% στις 3.740 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v