Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ηγεσίας στην HSBC

Η HSBC είναι μία ακόμη τράπεζα που προχωρά σε αλλαγή ηγεσίας, την επομένη της χρηματοοικονομικής κρίσης, με την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Michael Geoghegan.

Αλλαγή ηγεσίας στην HSBC
Αλλαγή ηγεσίας στην HSBC μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Michael Geoghegan, ενώ παράλληλα νέος πρόεδρος της τράπεζας αναδεικνύεται ο κ. Douglas Flint, παραλαμβάνοντας από τον κ. Stephen Green, ο οποίος προ ημερών ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, ο κ. Stuart Gulliver, επικεφαλής του ταχύτατα αναπτυσσόμενου τμήματος investment banking της HSBC, θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην HSBC

Η HSBC είναι μία ακόμη τράπεζα που οδηγείται σε αλλαγή ηγεσίας, την επομένη της χρηματοοικονομικής κρίσης. Τους τελευταίους μήνες έχουν οδηγηθεί σε αποχώρηση οι επικεφαλής της Barclays, της Lloyds αλλά και της Unicredit, καθώς τα διοικητικά συμβούλια και οι μέτοχοι των τραπεζών αξιολογούν τις διοικήσεις τους με βάση τη χρηματοοικονομική κρίση.

Ειδικότερα, η περίπτωση του κ. Alessandro de Profumo της Unicredit ήταν χαρακτηριστική, καθώς ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ιταλικού τραπεζικού συστήματος ήρθε σε ρήξη με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την επεκτατική και ριψοκίνδυνη πολιτική που ακολούθησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v