Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις Wall με deals στο επίκεντρο

Οι συμφωνίες εξαγορών τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Wall, αλλά πάντως οι διαθέσεις παραμένουν συγκρατημένες μετά το ράλι της Παρασκευής και τις 4 εβδομάδες ανόδου. Ηπιες διακυμάνσεις ευρωαγορών.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Wall Street, αλλά πάντως οι διαθέσεις παραμένουν συγκρατημένες μετά το ράλι της Παρασκευής και τις τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς στις 10.854 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 1.147 μονάδες, ο Nasdaq 0,13% στις 2.377 μονάδες.

Η έλλειψη σημαντικών στατιστικών ανακοινώσεων συνηγορεί στις ήπιες διακυμάνσεις, αλλά πάντως αναλυτές αναφέρουν ότι η έλλειψη έντονων τάσεων ρευστοποίησης κερδών αποτελεί καλό σημάδια.

Το στατιστικό ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει αυτή την εβδομάδα η τελική ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ β' τριμήνου, που θα κοινοποιηθεί την Πέμπτη.

Σήμερα η συνεδρίαση είναι «ελαφριά» από μακροοικονομικές ειδήσεις, αλλά πλούσια σε επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Southwest Airlines (-3%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την AirTran Holdings (+55%) σε μια συμφωνία που αποτιμά την δεύτερη στα περίπου 1,4 δισ. δολάρια.

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου Wal-Mart Stores (+0,8%) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά για την νοτιοαφρικανική Massmart Holdings.

Ο κολοσσός των καταναλωτικών προϊόντων Unilever (+1,9%) ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Alberto Culver (+18%) προς 3,7 δισ. δολ. σε ρευστό.

Κατά τα λοιπά από το μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της 2,3% Cal-Maine Foods ενισχύεται 2,31% μετά την ανακοίνωση επιστροφή σε κερδοφορία κατά το οικονομικό α΄τρίμηνο.

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.595 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,12% στις 6.305 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,04% στις 3.784 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v