Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 14μηνών ο ιδιωτικός δανεισμός

Ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον Αύγουστο με το υψηλότερο ποσοστό σε ένα και πλέον χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση που εξέδωσε η ΕΚΤ.

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 14μηνών ο ιδιωτικός δανεισμός
Ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον Αύγουστο με το υψηλότερο ποσοστό σε ένα και πλέον χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που υποδεικνύουν ότι ο πιστωτικός κύκλος αρχίζει να αποκαθίσταται, τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν 1,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μηνα. Προκειται για τον πέμπτο επάλληλο μήνα αύξησης και για την μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον περσινό Ιούνιο.

Τα δάνεια προς επιχειρήσεις αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση αλλά παρέμειναν αρνητικά σε ετήσια (-1,1%) ενώ τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν 2,9% στο 12μηνο.

Ο ευρύτερος δείκτης πιστωτικής επέκτασης αυξήθηκε 1,1% στο έτος, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πολύ μικρότερη άνοδο, της τάξης του 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v