Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nestle: Νέος βραχίονας "ιατρικής" διατροφής

Η Nestle αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει έναν νέο βραχίονα που θα παρασκευάζει διατροφικά προϊόντα αντιμετώπισης ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, τα καρδιοαγγειακά προβλήματα και το Αλτσχάιμερ.

Nestle: Νέος βραχίονας ιατρικής διατροφής
Ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, η Nestle αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει έναν νέο βραχίονα, που θα βρίσκεται «ανάμεσα» στις βασικές επιχειρήσεις ειδών διατροφής και τα φαρμακευτικά προϊόντα και θα παρασκευάζει διατροφικές προτάσεις αντιμετώπισης ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, τα καρδιοαγγειακά προβλήματα και το Αλτσχάιμερ.

Η νέα επιχείρηση θα ονομάζεται Nestle Heath Science και θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου ως θυγατρική του ομίλου.

Η Nestle απολαμβάνει σήμερα πωλήσεις αξίας 1,6 δισ. ελβετικών φράγκων από την διάθεση μιας σειράς τροφίμων και συμπληρωμάτων, που απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας.

Αν και πολλές εταιρίες τροφίμων δίνουν τακτικά στην κυκλοφορία νέα προϊόντα, που ισχυρίζονται ότι έχουν γενικά ευνοϊκή επίδραση στην υγεία, όπως για παράδειγμα μείωση της χοληστερίνης, λίγες επιχειρήσεις στοχεύουν άμεσα σε ειδικές ιατρικές περιπτώσεις.

Η Nestle προσδιόρισε ότι ο κ. Luis Cantarell θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της νέας επιχείρησης. Προσθέτως, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το Nestle Institute of Health Sciences, που θα ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο έρευνας και ανάπτυξης, με επικεφαλής τον κ. Emmanuel Baetge, που έχει εργαστεί στην βιοτεχνολογική ViaCyte.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v