Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αναγνωριστικές" κινήσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικές, επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street, με τον χρυσό να ανέρχεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ και τις πιέσεις να αυξάνονται στο δολάριο. Συνεχίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές. 

Σταθεροποιητικές, επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον χρυσό να ανέρχεται σε νέο ιστορικό ρεκόρ και τις πιέσεις να αυξάνονται στο δολάριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 10.840 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,27% στις 1.144 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,15% στις 2.376 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 9,4% μέχρι στιγμής στον μήνα, εμφανίζοντας το καλύτερο ράλι για τον μήνα Σεπτέμβριο από το 1939.

Η μετοχή της Hewlett-Packard ενισχύεται 1,3% και στηρίζει τις τεχνολογικές μετοχές ευρύτερα, μετά την έκδοση αισιόδοξων προβλέψεων για τις πωλήσεις 2011.

Ο τίτλος της Green Mountain Coffee Roasters διολισθαίνει 13% κατόπιν έρευνας της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις πρακτικές αναγνώρισης εσόδων της εταιρίας.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ (+2,2%) επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιοργάνωσης με δημιουργία νέας μονάδας ασφαλείας.

Η Family Dollar Stores ανακοινωσε κέρδη καλυτερα των αναμενόμενων και ενισχύεται 4,43%.
Οι αναδυόμενες αγορές κινούνται υψηλότερα χάρη στα κερδη των εμπορευμάτων, της ενέργειας και των μετάλλων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν μικτή εμφάνιση καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης δεν ησυχάζουν, αλλά ορισμένες επιχειρηματικές ειδήσεις όπως και η ανέλπιστη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο, προσφέρουν στήριξη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,26% στις 5.563 μονάδες, ο DAX 0,3% στις 6.257 μονάδες, ενώ ο CAC 0,27% στις 3.752 μονάδες, αυτή την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v