Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Απροσδόκητη βελτίωση του οικονομικού κλίματος

Διαψεύδοντας τις προβλέψεις για επιδείνωση του κλίματος κατά το τρίτο τρίμηνο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ευρωζώνης ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο. Καλύτερα τα στοιχεία για κλάδο υπηρεσιών, αλλά και βιομηχανία.

ΕΕ: Απροσδόκητη βελτίωση του οικονομικού κλίματος
Την πρόβλεψη για συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της ευρωζώνης κατά κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, με απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στο 13,2 από 102,3 τον Αύγουστο. Επισημαίνεται ότι και ο δείκτης οικονομικού κλίματος Αυγούστου αναθεωρήθηκε ανοδικά.
Οι αναλυτές βάσει δημοσκόπησης του Reuters, προέβλεπαν υποχώρηση του δείκτη στο 101,2.

Ως προς τους επιμέρους δείκτες, το κλίμα εμπιστοσύνης στον βιομηχανικό κλάδο βελτιώθηκε καθώς ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε στο -2 από το αναθεωρημένο -3 τον Αύγουστο. Ο δείκτης εμπιστοσύνης στον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 8 από 7 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα όμως, η έρευνα της Κομισιόν καταλήγει σε επιδείνωση της διστακτικότητας των καταναλωτών, καθώς ο δείκτης καταμέτρησης προθυμίας για νέες αγορές μέσα στους επόμενους 12 μήνες μειώθηκε στο -26 τον Σεπτέμβριο από -23 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v