Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλασσόμενα πρόσημα στην Wall Street

Νευρικότητα και εναλλασσόμενα πρόσημα χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση της Wall, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο σε διφορούμενες μακροοικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Νευρικότητα και εναλλασσόμενα πρόσημα χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις μακροοικονομικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η Wall Street άνοιξε με ήπιες διακυμάνσεις, αλλά διολισθησε αισθητά στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης. Οι απώλειες περιορίστηκαν ωστόσο στη συνέχεια και αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,14% στις 10.826 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 1.142 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,05% στις 2.368 μονάδες.

Ο δείκτης των blue-chips, Dow Jones, έκλεισε με πτώση 0,4% χθες αλλά παρέμεινε ενισχυμένος 8% μέχρι το χθεσινό κλείσιμο στο Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller, που καταγράφει τις μεταβολές στις αξίες οικιών 20 μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ, εμφάνισε ανέλπιστη αύξηση 0,6% τον Ιούλιο και 3,2% σε ετήσια βάση.

Στη συνέχεια ωστόσο ανακοινώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε τον Σεπτέμβριο στο 48,5, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Αργότερα το υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματίσει πώληση 5ετών εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου, ύψους 35 δισ. δολ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχη της Walgreen εκτινάσσεται 8% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών στο δ΄τρίμηνο.

Η Research In Motion υποχωρεί 0,87% μετά την αποκάλυψη της νέας συσκευής BlackBerry PlayBook.

Στην Ευρώπη οι φόβοι για κρίση χρεών στην Ιρλανδία και την Ισπανία επιτείνουν την επενδυτική ανασφάλεια. Οι απώλειες στις ευρωαγορές πλησίασαν το -1% αλλά τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,09% υψηλότερα στις 5.578,44 μονάδες, ο DAX 0,04% χαμηλότερα στις 6.276,09 μονάδες, ενώ ο CAC 0,10% χαμηλότερα στις 3.762,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v