Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στατιστικά και ευρωζώνη πιέζουν την Wall Street

Η βουτιά στο καταναλωτικό κλίμα και οι φόβοι για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, ανατρέπουν την καλή εντύπωση από την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ και πιέζουν χαμηλότερα Wall και ευρωαγορές.

Η βουτιά στο καταναλωτικό κλίμα και οι φόβοι για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, ανατρέπουν την καλή εντύηπωση από την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ και πιέζουν χαμηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά από μικτό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,6% στις 10.756 μονάδες, ο S&P 0,7% στις 1.134 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1% στις 2.343 μονάδες.

Ο δείκτης των blue-chips, Dow Jones, έκλεισε με πτώση 0,4% χθες αλλά παρέμεινε ενισχυμένος 8% μέχρι τούδε στο Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller, που καταγράφει τις μεταβολές στις αξίες οικιών 20 μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ, εμφάνισε ανέλπιστη αύξηση 0,6% τον Ιούλιο και 3,2% σε ετήσια βάση.

Στη συνέχεια ωστόσο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε τον Σεπτέμβριο στο 48,5, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Αργότερα το υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματίσει πώληση 5ετών εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου, ύψους 35 δισ. δολ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχη της Walgreen εκτινάσσεται 8% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών στο δ΄τρίμηνο.

Η Research In Motion υποχωρεί 0,87% μετά την αποκάλυψη της νέας συσκευής BlackBerry PlayBook.

Στην Ευρώπη οι φόβοι για κρίση χρεών στην Ιρλανδία και την Ισπανία επιτείνουν την επενδυτική ανασφάλεια. Αμερικανοί αναλυτές δηλώνουν πάντως ότι, οι ανησυχίες αυτές είναι κάπως υπερβολικές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,79% στις 5.528 μονάδες, ο DAX 1% στις 6.212 μονάδες, ο CAC 0,97% επίσης στις 3.727 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v