Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκό συλλαλητήριο κατά των περικοπών δαπανών

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, εναντίον των περικοπών των δαπανών.

Ευρωπαϊκό συλλαλητήριο κατά των περικοπών δαπανών
Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη, συμμετέχουν στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, εναντίον των περικοπών των δαπανών που επιβάλλουν κυβερνήσεις.

Οι κάτοικοι της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας αλλά και της Ελλάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, συμμετέχουν με ξεχωριστές κινητοποιήσεις στο κλίμα των διαμαρτυριών, ενώ στην Ισπανία πραγματοποιείται η πρώτη γενική απεργία μετά από αρκετές δεκαετίες.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εργατικών σωματείων European Trade Union Confederation (Etuc) εκτιμά ότι περίπου 100.000 άτομα συμμετέχουν στις πορείες που πραγματοποιούνται έξω από τα κτίρια των οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην βελγική πρωτεύουσα, με βασικό σλόγκαν το «Όχι στην λιτότητα, προτεραιότητα στις δουλειές και την ανάπτυξη.»

Η Etuc ισχυριζεται ότι η χρηματοπιστωτική κρίση, έχει ωθήσει 23 εκατομμύρια κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v