Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για την Wall στο κλείσιμο 3μήνου

Οι ευνοϊκές στατιστικές εκπλήξεις, η καλή ψυχολογία χάρη στο +9% του Σεπτεμβρίου αλλά και window dressing στην λήξη του τριμήνου, εμπνέουν θετικά πρόσημα στην Wall και θετικό "γύρισμα" στις ευρωαγορές.

Οι καλές στατιστικές εκπλήξεις από το ΑΕΠ και την ανεργία, η καλή ψυχολογία χάρη στο +9% του Σεπτεμβρίου αλλά και window dressing στην λήξη του τριμήνου, εμπνέουν θετικά πρόσημα στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 10.896 μονάδες, ο S&P 0,58% στις 1.1561 μονάδες, ο Nasdaq 0,73% στις 2.394 μονάδες.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν επίσης ένα μπαράζ ειδήσεων από την Ευρώπη, όπου η Ιρλανδία αποκάλυψε το αυξημένο κόστος διάσωσης του τραπεζικού κλάδου, ενώ η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση πάντως της μείωσης των Γερμανών ανέργων τον Σεπτέμβριο, περιορίζει τις πιέσεις στις ευρωαγορές. Μετά την κοινοποίηση των αμερικανικών μεγεθών, οι απώλειες περιορίζονται ακόμη περισσότερο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,79% στις 5.613 μονάδες, ο DAX 0,7% στις 6.289 μονάδες, ενώ ο CAC 0,31% στις 3.748 μονάδες.

Από τις μέχρι στιγμής στατιστικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, τo AEΠ της αμερικανικής οικονομίας αναπτύχθηκε ελαφρώς ταχύτερα απ’όσο αναμενοταν στο β΄τρίμηνο, κατά 1,7%. Βεβαίως, η ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη από το 3,7% του α΄τριμήνου.

Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στους 453.000 την περασμένη εβδομάδα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Β. Bernanke θα τοποθετηθεί ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας επί του σχεδίου νόμου χρηματοπιστωτικής ρύθμισης, και ενδεχομένως να υπάρξουν αντιδράσεις από τραπεζικούς τίτλους.

Ο δείκτης S&P 500 κλείνει τον Σεπτέμβριο με άνοδο 9% και πλέον. Η εμφάνιση των τελευταίων συνεδριάσεων του μήνα, εκτιμάται ότι βελτιώνεται και χάρη στις τακτοποιήσεις χαρτοφυλαίων από τους θεσμικούς επενδυτές (window dressing), πριν την λήξη του τριμήνου.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της American International Group (+3,9%), που σκιαγράφησε το πρόγραμμα αποπληρωμής του αμερικανικού δημοσίου.

Η μετοχή της Prudential Financial υποχωρεί 3,4% μετά την συμφωνία εξαγοράς δύο γιαπωνέζικων μονάδων από την AIG προς 4,2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v