Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Paulson (fund manager): "Αγοράστε σπίτια & χρυσό"

Υπέρ των τοποθετήσεων στην αγορά κατοικιών αλλά και στον χρυσό τάσσεται ο επιτυχημένος hedge fund manager John Paulson, εκτιμώντας ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου μπορεί να ανέλθει και στα 4.000 δολ. ανά ουγκιά.

Paulson (fund manager): Αγοράστε σπίτια & χρυσό
"Εάν δεν έχετε σπίτι, αγοράστε ένα. Εάν έχετε ένα, αγοράστε και δεύτερο και εάν έχετε δύο σπίτια, τότε αγοράστε τρίτο και δανείστε σε συγγενείς τα χρήματα για να αγοράσουν και εκείνοι ένα σπίτι".

Με αυτήν τη γλαφυρή δήλωση ο δισεκατομμυριούχος hedge fund manager κ. John Paulson τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των τοποθετήσεων στην αγορά κατοικιών, επισημαίνοντας απλώς ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται και πάλι σε ανοδική πορεία.

Ο κ. Paulson τάσσεται επίσης υπέρ των τοποθετήσεων σε χρυσό, προβλέποντας πως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τις 4.000 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο κ. Paulson δήλωσε πως το 80% των τοποθετήσεών του σχετίζεται με τον χρυσό, είτε σε μορφή ETFs (SPDR Gold Trust), είτε σε φυσική μορφή, είτε σε μετοχές του κλάδου, μεταξύ των οποίων οι μετοχές των AngloGold Ashanti, Barrick, Gold Fields, IAMGOLD, Kinross, NovaGold και Randgold Resources.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v