Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sanofi: Επιθετική προσφορά εξαγοράς της Genzyme

Σε επιθετική προσφορά εξαγοράς ύψους 18,5 δισ. δολ. της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Genzyme προχωρά η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis

Sanofi: Επιθετική προσφορά εξαγοράς της Genzyme
Σε επιθετική προσφορά εξαγοράς της Genzyme Corp αξίας 18,5 δισ. δολ. προχωρά η Sanofi – Aventis, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας απέρριψε ως πολύ χαμηλή την προσφορά εξαγοράς των 69 δολαρίων ανά μετοχή, αρνούμενη παράλληλα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία απευθύνει την ίδια προσφορά απευθείας στους μετόχους της Genzyme τονίζοντας μάλιστα ότι η προσφορά ισχύει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, κ. Chris Viehbacher, περισσότερο από το 50% των μετόχων της Genzyme είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε πώληση των μετοχών τους σε «λογικές τιμές». Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Genzyme έχει υποχωρήσει κατά 43% από τα υψηλά του 2008, μετά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην παραγωγή της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φαρμάκων για γενετικές ασθένειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v